top of page

Tratamentul Venectaziilor

Tratamentul venectaziilor sau al vaselor dilatate

Venectaziile sunt vene mici, roşii sau albăstrui şi sunt de obicei întâlnite pe picioare, dar pot să apară şi pe faţă. Ele sunt nedureroase şi diferite faţă de venele varicoase, fiind subţiri, situate superficial în derm, de multe ori asemănătoare unei pânze de păianjen.


Tratamentul cu laser CUTERA Nd Yag

Se realizează ambulator şi este nedureros. Se face prin şedinţe repetate la 4–6 săptămâni, până se obţine închiderea vasului şi dispariţia desenului vascular din piele. Tratamentul este util în cuperoză dar şi în ştergerea venectaziilor.


Tratament IPL

IPL acţionează prin direcţionarea controlată a pulsurilor de lumină la nivelul straturilor superioare ale pielii. Lumina este absorbită de pigmentul hemoglobină, conţinută în celulele roşii ale sângelui. Hemoglobina transformă lumina în căldură, iar căldura este transferată în pereţii vaselor de sânge care se vor scleroza şi obstrua treptat.

Sunt necesare 2-5 şedinţe de tratament IPL pentru reducerea sau ştergerea vaselor de sânge dilatate şi de câte un tratament pe întreţinere la 3 luni interval.


Tratament cu substanţe sclerozante

Este cea mai comună metodă folosită. Substanţa chimică barbotată sub formă de spumă este injectată printr-un ac fin şi produce închiderea chimică urmată de dispariţia treptată a venei. Este necesară purtarea unui ciorap elastic strâns (70 den) timp de 10 zile după injectare. Tratamentul sclerozant se efectuează în sezonul toamnă–primăvară.

bottom of page