top of page

Tratament Par

Afectiunile parului si tratamentul caderii parului

Părul a fost considerat în toate timpurile un element important în frumuseţe şi în definirea imaginii de sine. Din acest motiv orice afecţiune care generează modificări în forma şi structura părului creează îngrijorare şi stres. Căderile de păr pot fi fiziologice cum se întâmplă imediat după naştere sau pot îmbrăca un aspect patologic sau genetic.


Tratamentele recomandate sunt individualizate şi adaptate fiecărui pacient.

Terapiile folosite pot fi:

  • medicamente topice sau generale

  • proceduri laser

  • tratamente injectabile tip mezoterapie

  • transplant de par.


Mezoterapia se recomadă în special în căderea părului, care nu poate fi controlată prin metode neinvazive – alopecie. Se folosesc amestecuri de substanţe medicamentoase precum factori de creştere, aminoacizi esenţiali, vitamine şi antioxidanţi injectabili care sunt introduse în piele.


Sunt necesare mai multe şedinţe, astfel încât după primele 2-3 şedinţe se obţine stabilizarea căderii părului, urmând că după alte câteva şedinţe să înceapă creşterea părului. În plus se obţine o ameliorare vizibilă a texturii părului, a strălucirii şi vitalităţii, reducerea sebumului şi a descuamarilor, mătreaţă. Tratamentul este personalizat la fiecare pacient in functie de necesitate si evolutie.

bottom of page