top of page

Ridurile

Ridurile pot fi tratate prin metode diferite în funcţie de localizarea lor, de adâncimea lor, de vârsta pacientului şi de timpul de recuperare post intervenţie.


Metodele cele mai folosite  sunt:

Injectare cu disport

Metoda este devenită deja clasică în tratamentul ridurilor din jurul ochilor, sprâncene sau glabelă şi frunte. Tratamentul constă în injectare de disport, substanţă care relaxează musculatura şi întinde ridurile. Efectul este vizibil în 24–48 de ore, fiind maxim în 2 săptămâni. Ştergerea ridurilor se menţine timp de  6-9 luni, după care activitatea musculară locală se reinstalează.


Umplere riduri cu acid hialuronic

Ridurile pot fi corectate prin umplere cu acid hialuronic, o substanţă care se găseşte natural în tegumentul nostru. Această substanţă este gelatinoasă şi umple ridul ca un şiret, diminuând adâncimea lor. Acidul hialuroinic pe lângă proprietatea de a da volum, reda şi hidratarea tegumentului, având ca acţiune atragerea şi legarea apei.


Peelinguri chimice

Peelingul cu TCA poate fi potrivit pentru reducerea ridurilor fine din jurul ochilor, din jurul gurii sau de pe obraji. Procedura se execută ambulator cu sau fără anestezie. Pielea trebuie protejată după tratament, iar expunerea la soare trebuie evitată pentru un timp.

bottom of page