top of page

Regenerare cu aminoacizi esentiali

Terapia A.R.T. si bioregenerarea cu aminoacizi esentiali

A.R.T. reprezintă acronimul pentru Aminoacids Revitalization Therapy – Terapia de bio-revitalizare pe bază de L-Aminoacizi. Rezultat al numeroaselor cercetări ale Laboratoarelor Professional Dietetics din Milano şi folosită cu succes de peste 5 ani de mii de pacienţi din Europa, A.R.T. reprezintă un tratament complet pentru corectarea inestetismelor (riduri, laxitate, cicatrici, etc.) cauzate de deficitul de colagen şi elastină la nivelul dermului.

Bio-revitalizarea reprezintă un demers esenţial în tratamentul îmbătrânirii şi fotoîmbătrânirii cutanate. Obiectivul este de a se obţine o regenerare a componentelor de structură ale pielii şi ţesuturilor, combaterea laxităţii, reducerea ridurilor şi restabilirea tonusului cutanat.

JALUPRO este un dispozitiv medical, injectabil intradermic, steril, absorbabil, care conţine:

  1. Aminoacizii esenţiali precum: Glicină, L-Prolina, L-Lizină, L-Leucină – precursori ai colagenului de tip I, într-o proporţie ideală pentru activarea cailor sintetice ale fibroblastilor.

  2. Acid hialuronic- pentru îmbogăţirea substanţei fundamentale, oferă hidratare şi turgescenţă pielii şi stimulează fibroblastii pentru sintetizarea de noi structuri de colagen.


Indicaţiile tratatemntului cu aminoacizi:


Anti-aging & photo-aging

Tenul îmbătrânit necesită un tratament mai puternic şi mai localizat, în acest caz o injecţie intradermică cu aminoacizi şi acid hialuronic reprezintă o alegere eficientă pentru tratamentul sistemic a întregii suprafeţe tegumentare. JALUPRO este recomandat pacienţilor de orice vârstă, care prezintă la nivelul pielii următoarele simptome ale deficitului de colagen şi elastină:

  • riduri şi linii superficiale şi medii;

  • piele deteriorată, laxă, deshidratata şi/sau îmbătrânită prematur.


Biorevitalizarea cu Jalupro reprezintă un nou tratament al pielii îmbătrânite, permiţând obţinerea unor rezultate mult mai bune, comparativ cu metodele clasice de reîntinerire (mezoterapie, IPL, Laser). Datorită formulei sale speciale, Jalupro combină efectele benefice ale L-aminoacizilor cu cele ale acidului hialuronic pur, ne-crosslinkat, obţinut prin biofermentatie şi 100% biocompatibil.

În decursul îndelungatei sale utilizări la mii de pacienţi din toată lumea, cât şi în cadrul numeroaselor studii clinice, nu au fost raportate reacţii adverse, alergii sau fenomene de supradozaj.


Elastoză şi vergeturi

Pielea conţine 80% fibre de colagen şi 4% elastină, responsabilă cu elasticitatea pielii. Din cauza întinderii constante ale pielii şi datorită deficienţei de elastină, stratul mijlociu al pielii se rupe, rezultând vergeturile. Zonele cele mai predispuse la apariţia vergeturilor sunt: piept, abdomen, coapse, fese.

JALUPRO reprezintă o alternativă nechirurgicală pentru tratamentul vergeturilor roşii. Produsul are o dublă acţiune:

Aminoacizii: reactivează procesul de regenerare a ţesuturilor şi producţia de colagen şi elastină a pielii.

Acidul hialuronic: menţine nivelul optim de hidratare pentru asigurarea elasticităţii pielii.

Încă de la primele şedinţe se poate observa o ameliorare a tonusului şi elasticităţii pielii, implicit o reducere semnificativă a vergeturilor roşii. Prin aportul constant de aminoacizi pe cale intradermică, acest proces se intensifică şi se menţine de-a lungul timpului. Jalupro poate fi folosit în orice zonă afectată de aceste inestetisme.


Tratament-suport pentru proceduri estetice

Este cunoscut faptul că tratamentele medicale estetice, chirurgicale, fizice sau chimice pot produce deteriorarea suprafeţei cutanate cu scopul de a stimula un răspuns celular de reîntinerire a pielii şi a ţesutului subcutanat.

Tratamentul cu JALUPROA reprezintă un demers esenţial în pregătirea pielii pentru alte tratamente estetice (filler, disport, IPL, Laser, Peeling şi Thermage), prin optimizarea proceselor metabolice şi reducerea spaţiului intercelular la nivelul dermului.

bottom of page