top of page

Marirea / Augmentarea buzelor cu grasime proprie

Mărirea/augmentarea buzelor cu grasime proprie permite remodelarea lor, ajutându-le să fie mai pline şi mai atractive. Grasimea proprie are cele mai mici riscuri de reacţie adverse.


Ce pacienti pot beneficia de marirea buzelor

Marirea buzelor se practica de regula la pacientii care au buze subtiri, hipotrofiate, rosul buzei cu aspect liniar aplatizat, sau atrofierea lor in cadrul procesului de imbatranire cand toata regiunea orala si periorala sunt modificate: gingiile atrofiate, dintii cazuti, oasele fetei si mandibula micsorate.Buzele se pot mari separat (numai buza de sus), sau impreuna (ambele buze).


Ce folosim pentru injectare?

Injectarea de grasime proprie incluzand celule STEM, corecteaza volumul buzelor si in acelasi timp aduce un aport de celule noi, cu potential regenerativ local. Pielea devine mai catifelata si ridurile fine se atenueaza. Creste elasticitatea pielii si aspectul general este de intinerire. In aceeasi sedinta operatorie se poate injecta grasimea proprie la nivelul pometilor, obrajilor, a santurilor mai adanci ce pleaca de la baza nasului si la nivelul liniilor “de suparare” ce apar la coltul gurii. 


Indicatii preoperatorii

  • este foarte importanta micsorarea numarului de tigari sau chiar renuntarea la fumat cu cel putin 1-2 saptamani inainte de operatie si nu va apucati decat dupa minimum 2 saptamani dupa operatie;

  • nu mancati si nu beti nimic cu aproximativ 8 ore inainte de operatie;

  • la femei, de regula operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;

  • trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet zaharat, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);

  • trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;

  • evitati sa va expuneti in exces la soare inainte de operatie, in special regiunea faciala;

  • nu urmati o dieta stricta inainte de operatie deoarece poate intarzia vindecarea;

  • daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata;

  • inainte de operatie se recomanda sa indepartati: fardurile de pe fata, genele false, lentilele de contact si bijuteriile.


Interventia chirurgicala

Grasimea este recoltata sub anestezie locala de la nivelul abdomenului de obicei, si dupa procesare este injectata la nivelul fetei. Acesta injectare se face sub anestetezie locala, blocaj nervos regional  sau o scurta anestezie generala intravenoasa. 


Contraindicatii: Foliculita, Herpes, Tratament anticoagulant, Sarcina in evolutie, Injectare prealabila de produsi necunoscuti, Asteptari nerealiste, Cicatrici la nivelul buzelor.


Efectele si recuperarea postinjectare imediate

Zona donatoare trebuie masata de cateva ori pe zi, timp de cateva saptamani, si se recomanda purtarea unui corset elastic asemanator ingrijirilor dupa lipoaspiartie. Dupa injectare se recomanda aplicarea de comprese reci timp de 30 min si masajul usor pentru disiparea uniforma a substantei. Datorita anesteziei, revenirea senzatiei normale la nivelul buzelor se face in 1-2 ore, timp in care nu se recomanda sa fumati sau sa beti lichide calde sau fierbinti. Pacientii cu anestezie generala vor ramane obligatoriu in clinica 24 deore pentru supraveghere medicala. 


Concluzii

Efectul este vizibil imediat, dar efectul de durată se instalează în următoarele 2-4 săptămâni de la injectare de grasime proprie, cand au cedat fenomenele inflamatorii locale si se considera procesul de revascularizare a grasimii incheiat. Reacţiile adverse sunt minime, fiind posibile mici echimoze/vânătăi care dispar în următoarele zile. Volumul initial poate diminua in timp prin rezorbtia partiala a grasimii injectate. Rezultatele se mentin timp de cativa ani, dupa care procedura poate fi repetata.

Poze Inainte si Dupa Operatie

700 - 1,000 €

elisabeta_sani.jpg

Elisabeta M.

Va multumesc domnule doctor Ivan Vatamanesku pentru cei mai frumosi sani !

103876090_3024502000937141_4967780729015

Sahar A.

Multumesc dl Ivan Vatamanesku pentru cele mai frumoase buze!

Recomand cu incredere cel mai profesionist doctor!

117338381_3175788669172000_3896330179636

Madalin G.

Multumesc inca o data bunului meu prieten Dr.

Ivan Vatamanesku

pentru ca are grija de fata mea

bottom of page