top of page

Lipoame

Lipomul este o formatiune tumorala benigna compusa din tesut gras si consta intr-o umflatura moale, difuza, mobila sub piele, care de obicei nu cauzeaza durere. Desi se regasesc peste tot unde exista grasime, apar cel mai adesea pe trunchi, coapse si antebrate. 


Cum procedam?

Un lipom de mici dimensiuni nu necesita tratament decat daca va deranjeaza estetic. Lipoamele de dimensiuni medii sau mari trebuie inlaturate, pentru ca pe langa consideratiile estetice pot crea complicatii prin comprimarea tesuturilor din jur.


Tratamentul chirurgical

Pentru a inlatura complet tumoarea, trebuie sa se faca o incizie pentru a elimina intreaga tumoare. Daca mici portiuni raman pe loc, lipomul se poate reface in timp. Se foloseste in general anestezia locala. Uneori lipoaspiratia poate fi utilizata pentru inlaturarea lipomului, atunci cand cicatricea cauzata de incizie ar fi inacceptabila esthetic pentru pacient.


Care sunt riscurile?

Cele mai frecvente sunt aparitia hematoamelor, infectiei si dehiscenta plagii. O astfel de complicatie poate necesita o reinterventie minora. 


Recuperare postoperatorie

Firele de sutura se extrag dupa 10-14 zile si sa evitam traumatismele, spalarea plagii in aceasta perioada. Cicatricea se va vindeca la 6-8 saptamani.


Concluzii

Daca doriti sa scapati de griji si de idei negative va stam la dispozitie. Pentru a va veni in ajutor, tot ce aveti nevoie e sa apelati cu incredere!

bottom of page