top of page

Lifting cu fire

Lifting nechirurgical pentru un contur armonios al fetei

La pacientii (femei si barbati) unde reducerea progresiva a grasimii subcutanate si efectul gravitatiei au condus la un aspect "cazut" al fetei, prin tehnica de lifting facial nechirurgical se obtine o "ridicare" cu efect natural a partii mediane si inferioare a fetei.


Liftingul nechirurgical pentru intinerire faciala se poate realiza prin:

  • introducerea in planurile profunde ale pielii a unor fire chirurgicale bioresorbabile cu efect imediat de sustinere a tesuturilor, fire care conduc ulterior la crearea unei retele dense de fibre proprii de colagen si elastina (tehnica de lifting cu fire);

  • in cazul persoanelor care doresc un plus de volum in zona faciala, dupa lifting-ul cu fire poate fi benefica injectarea unei substante minerale, care aduce o amplificare imediata a volumului facial al pacientului si care stimuleaza ulterior sinteza naturala de colagen, prelungind astfel efectul tratamentului.


Indicatii ale acestei metode anti-aging 

Procedura de lifting facial nechirurgical este recomandata in situatiile in care pacientii prezinta laxitate si aspect "cazut" la nivelul fetei (pielea pare ca atarna, depaseste linia maxilarului inferior formand un fel de "saculeti" inestetici in zona barbiei, obrajii sunt brazdati de santuri adanci si/sau nu mai au volum).

Pentru un efect sustinut, de obicei se fac doua-trei sedinte de lifting cu fire, la interval de aproximativ trei saptamani. Metoda de lifting cu fire se poate folosi si in alte parti ale corpului (de exemplu lifting al zonei gatului).

In functie de particularitatile fiecarui pacient, alegerea procedurilor si a succesiunii lor o face medicul dermatolog/estetician specializat.


Efecte ale lifting-ului facial nechirurgical

In cazul metodei de lifting cu fire, imediat dupa introducerea firelor bioresorbabile are loc o ridicare a tesuturilor cutanate. In timp, acest efect este sustinut de sinteza naturala de elastina si colagen (pe masura ce firele initiale se resorb).

In cazul metodei de lifting cu hidroxiapatita de calciu, imediat dupa injectarea substantei ridurile apar mult atenuate, volumul obrajilor este imbunatatit, liniile faciale isi recapata armonia, aspectul final fiind unul natural. In paralel cu resorbtia lenta a acestei substante minerale de umplere, are loc sinteza naturala de colagen, prelungind astfel efectul de armonizare a volumului facial si de ridicare a fetei.

Efectele secundare care pot sa apara sunt rapid trecatoare si sunt legate de injectare (roseata, umflaturi, echimoze/vanatai), iar reactiile alergice la hidroxiapatita de calciu sunt foarte rare, substanta fiind prezenta de obicei in unele structuri ale organismului.

Dupa aceasta interventie dermato-cosmetica perioada de recuperare este scurta, iar efectele benefice se mentin un timp indelungat.


Avantajele fata de varianta chirurgicala de lifting

Tehnica de lifting facial nechirurgicala prezinta urmatoarele avantaje:

  • este rapida (dureaza aproximativ o ora)

  • este relativ nedureroasa (apare doar sensibilitatea obisnuita legata de injectii)

  • are putine efecte secundare (care dispar in cateva zile)

  • este o metoda minim invaziva (adica in cursul interventiei nu se produc distrugeri de tesuturi, de exemplu taiere cu bisturiul, cusaturi, repozitionari de segmente anatomice)

  • nu conduce la cicatrici

  • nu este necesara spitalizarea, aceast fapt reflectandu-se atat in confortul pacientului cat si in costuri mai mici fata de metoda chirurgicala

  • se obtine un aspect natural al fetei, fara senzatia de "masca" asociata de obicei de catre public cu notiunea de lifting


Contraindicatii ale lifting-ului nechirurgical al fetei

Lifting-ul facial nechirurgical are urmatoarele contraindicatii: alergii cunoscute la hidroxiapatita de calciu, tulburari de coagulare, boli auto-imune, boli cronice grave, sarcina, alaptarea.


Recomandari dupa efectuarea lifting-ului nechirurgical

Pentru obtinerea efectelor dorite, timp de 3-4 zile se poarta corsetul special in permanenta, ulterior pana la 2 saptamani doar noapte. Dupa aceast tratament 10-14 zile se  recomandata amanarea altor tratamente la nivelul fetei (inclusiv masaj), evitarea temperaturilor extreme sau solar.

Programeaza Acum
bottom of page