top of page

Implant Mentonier

Mentoplastia este o intervenţie chirurgicală prin care se modifică forma şi dimensiunea bărbiei. O asemenea procedură are ca scop obţinerea unui profil echilibrat între nas şi bărbie. Intervenţia este una destul de frecventă, solicitată de numeroase persoane. 


De ce tinem cont?

In ambele cazuri, atât pentru augmentarea (marirea) cât şi pentru micşorarea bărbiei, studierea preoperatorie este esenţială. Dincolo de analizele recomandate în majoritatea intervenţiilor chirurgicale, este necesară efectuarea unui studiu cefalometric şi a unei măsurători pe radiografie pentru ca medicul să poată stabili cu exactitate dimensiunile implantului sau repoziţionarea osoasă.


Indicatii preoperatorii

  • este foarte importanta micsorarea numarului de tigari sau chiar renuntarea la fumat cu cel putin 1-2 saptamani inainte de operatie si nu va apucati decat dupa minimum 2 saptamani dupa operatie;

  • nu mancati si nu beti nimic cu aproximativ 8 ore inainte de operatie;

  • la femei, de regula operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;

  • trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet zaharat, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);

  • nu urmati o dieta stricta inainte de operatie deoarece poate intarzia vindecarea;

  • daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata;

  • inainte de operatie se recomanda sa indepartati : fardurile de pe fata si bijuteriile.


Augmentarea bărbiei

Mărirea bărbiei se face prin folosirea unor implanturi din silicon pentru a creşte proiecţia acesteia. Operaţia constă în efectuarea unei incizii prin regiunea inferioara a barbiei sau vestibulul bucal, prin care implantul va fi inserat. Se pot folosi şi implanturi de grăsime sau osoase aparţinând pacientului. 


Reducerea dimensiunilor bărbiei

Bărbia poate fi micşorată prin îndepărtarea excesului de ţesut. Operaţia este foarte asemănătoare cu cea de augmentare, singura diferenţă constând în reducerea bărbiei, ce se va efectua prin indepartarea unei bucati din osul mandibular asociata sau nu cu repozitionarea ei, daca este cazul pentru obtinerea unei forme corecte. Zona bărbiei va fi diminuată şi remodelată în funcţie de preferinţele pacientei/pacientului.


Interventia chirurgicala

Operatia se efectueaza sub anestezie locala sau anestezie generala si dureaza intre 1 si 2 ore, in functie de complexitatea procedurii. Pacienta/pacientul poate pleca acasa dupa cateva ore sau ramane peste noapte sub supraveghere medicala in clinica, la cei cu anestezie generala.


Posibile complicaţii şi efecte adverse 

Ca şi complicaţii pot apărea unele sângerari, infecţii şi senzaţia de amorţire a feţei. Implantul inserat foarte rar se poate deplasa din poziţia în care a fost aşezat, în cazul acesta, fiind necesară o nouă intervenţie chirurgicală. Totodată, pentru câteva zile după operaţie vei avea o anumită dificultate în a pronunţa cuvintele.

bottom of page