top of page

Implant Gambe

Implanturile de gambă sunt folosite pentrue a mări şi contura forma gambei. Prin operatie poţi corecta asimetriile şi deformările gambelor dobandite (dupa traumatisme) sau genetic. Scopul interventiei chirurgicale este atat estetic cat şi reparator.


Ce pacienti pot beneficia 

La pacientii care conturul gambei poate fi refăcut în anumite patologii: boli neurologice care deteriorează musculatura gambei, malformaţii congenitale, atrofii musculare, leziuni.

Implanturile de gambă rezolvă, în cazul femeilor, problema simetriei gambelor, disproporţionalităţii faţă de coapse, obţinându-se o linie armonioasă a piciorului. Pentru bărbaţi, implanturile de gambă oferă posibilitatea creşterii masivităţii musculaturii gambei, adică dobândirea unui aspect similar cu cel obţinut în urma multor ore de antrenament intensiv la sală.


Cum arata implantul

Implanturile sunt fabricate din silicon şi au o consistenţă fermă, producând aspectul şi senzaţia unui muşchi de gambă foarte bine antrenat şi dezvoltat. Implanturile sunt disponibile în diferite mărimi, pentru a se potrivi oricărei variante de anatomie a gambei. Se pot construi implanturi perfect adaptate gambei, prin obţinerea unor mulaje ale musculaturii. Forma, grosimea şi materialul din care sunt fabricate sunt câteva dintre datele pe care le vei stabili la consultatie.


Indicatiile implantului la nivelul gambelor

Corectarea defectelor de volum pe fata interna a gambelor datorata: 

  • Conformatiei anatomice a gambelor (in paranteza)

  • Gambe subtiri cu articulatii iesite in evidenta la nivelul genunchilor

  • Defectelor de contur congenital prin lipsa de dezvoltare sau dezvoltarea insuficinta a musculaturii gambei (sechele, poliomielita)

  • Defectelor posttraumatice

  • Dorintei pacientului de a accentua aspectul musculaturii gambei


Contraindicatiile implantului

  • Traumatisme la nivelul gambei

  • Tegumente in tensiune, cu cicatrici aderente la structurile profunde

  • Leziuni sau afectiuni ale sistemului circulator periferic

  • Iritatii, infectii bacteriene sau micotice la nivelul picioarelor

  • Leziuni musculare ale gambei in curs de vindecare


Indicatii preoperatorii

  • este foarte important micsorarea numarului de tigari sau chiar renuntarea la fumat cu cel putin 1-2 saptamani inainte de operatie si nu va apucati decat dupa minimum 2 saptamani dupa operatie;

  • trebuie sa ii spuneti medicului despre alte boli suferite, despre interventii anterioare, alergii la medicamente. Inainte de operatie medicul va va recomanda analizele uzuale, consult cardiologic, Rx pulmonar si echodopplerul venos.

  • evitati cu cel putin 10-14 zile inainte de operatie aspirina, ibuprofenul si vitamina E, sau a altor medicamente care pot influenÅ£a coagularea sângelui, precum daca este posibil întreruperea tratamentului cu anticoncepÅ£ionale;

  • nu mancati si nu beti nimic cu aproximativ 8 ore inainte de operatie;

  • la femei, de regula operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;

  • trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet zaharat, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);

  • nu urmati o dieta stricta inainte de operatie deoarece poate intarzia vindecarea;

  • daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata.


Interventia chirurgicala

Operatia se efectueaza sub anestezie generala sau rahianestezie si dureaza intre 1,5 si 2 ore.

De la caz la caz se pot introduce, pentru obţinerea unui relief cât mai apropiat de cel anatomic, în fiecare gambă fie câte unul, fie câte două implanturi de silicon, sub fascia capetelor laterale și/sau medii ale muşchilor gastrocnemieni. Inciziile se realizează în spatele genunchiului, cicatricile fiind aproape imperceptibile după vindecare. Pacienta/pacientul ramane o zi in clinica dupa operatie pentru a fi sub supraveghere medicala.


Riscurile operatorii

Orice intervenţie chirurgicală prezintă riscul infecţiei şi cel aferent anesteziei, de aceea este necesar să apelezi la un chirurg plastician cu experienţă şi să verifici că intervenţia se desfăşoară în condiţii corespunzătoare. Alte posibile complicaţii sunt: hematoamele (acumulare de sânge în ţesuturi, provocată de o hemoragie), inflamaţii, deteriorări ale muşchilor sau nervilor, asimetria între cele două gambe. O dată cu avansarea în vârstă, trebuie să ştii că pot apărea probleme circulatorii şi poate fi necesară scoaterea implanturilor.

Riscurile, precum deplasarea implanturilor de la locul lor, modificarea reliefului gambei, sunt foarte rar întâlnite.


Recuperarea postoperatorie 

Durerile după operaţie sunt tolerabile. Acestea pot provoca un disconfort la mers în primele zile după intervenţia chirurgicală, asemănător febrei musculare după o activitate intensă. Durerile pot fi atenuate prin administrarea unor antialgice. În primele zile, pot apărea de asemeni umflături şi vânătăi la nivelul pielii, în zona tratată.

Se reea activitatea obişnuită după aproximativ 2 săptămâni, dar este recomandat să nu faci eforturi fizice solicitante, extragerea firelor se face la 10-12 zile. Recuperarea completa se face după o perioadă de 4-6 săptămâni de la operaţia, durata fiind influenţată şi de dimensiunile iniţiale ale gambei, nivelul vieţii cotidiene şi respectarea sfaturilor medicului.

Dacă intervine orice tip de problemă pe parcursul acestei perioade nu ezitati să te adresezi medicului chirurg plastician.


Concluzii

Operaţia de implanturi de gambă îţi poate oferi o imagine exterioară îmbunătăţită, un trup armonios şi echilibrat, precum şi satisfacţie personală şi încredere în tine însuţi. Rezultatul obţinut prin implantul de gambe este unul permanent şi nu este periclitat de trecerea timpului.

bottom of page