top of page

Implant de par

Implantul de păr este o procedură chirurgicală, care constă în recoltarea unui fragment de scalp, separarea firelor de par in ciorchine cate 2-3 bulbi, urmată de implantarea acestora în zonele de alopecie (chelie). 


Ce pacienti pot beneficia?

Intervenția se adresează atât barbaților, cât și femeilor. Desigur, există însă o predominență masculină. O condiție esențială pentru a fi candidat este ca alopecia să fie stabilizată, dar nu se poate face implant de păr pe o zona cu cicatrici. Va fi necesară o intervenție prin care să se încerce îndepărtarea acestor zone cu ajutorul țesuturilor din jur. Candidatul ideal este un bărbat tânăr, fără alte afecțiuni, nefumător, fără cicatrici prezente în zonele vizate, în aceste cazuri înregistrându-se de-a lungul timpului cele mai bune rezultate. 


Procedură Indicatii preoperatorii

  • este foarte importanta micsorarea numarului de tigari sau chiar renuntarea la fumat cu cel putin 1-2 saptamani inainte de operatie si nu va apucati decat dupa minimum 2 saptamani dupa operatie;

  • evitati cu cel putin 10-14 zile inainte de operatie aspirina, ibuprofenul si vitamina E;

  • nu mancati si nu beti nimic cu aproximativ 8 ore inainte de operatie;

  • la femei, de regula operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;

  • trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet zaharat, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);

  • trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;

  • nu urmati o dieta stricta inainte de operatie deoarece poate intarzia vindecarea;

  • daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata.


Interventia chirurgicala

Implantul de păr se realizează în mai multe ședințe, cu durata de aproximativ 4-5 până la 7-8 ore. Operația se efectuează sub anestezie generală. Medicul chirurg stabilește la consultul preoperator, de comun acord cu pacientul, zona donatoare – o porțiune din pielea păroasă a scalpului, aflată de obicei într-o regiune greu vizibilă (ex. zona occipitală). Aceasta se infiltrează cu o soluție anestezica și hemostatica. Ulterior ea este recoltată. Se recoltează apoi grefele – fire de păr cu radăcină intactă, care se realizează sub microscop. Ulterior se prepară zona de alopecie: este infiltrată și ea, apoi se realizează orificii în care se introduc grefele. 


Postoperator

Se recomandă repausul în primele zile. Capul va fi bandajat aproximativ 7-10 zile. Complicațiile sunt rare: poate fi întâlnită învinețirea zonei, sângerarea, edemul. Imediat postoperator, părul nou implantat va crește. Acesta nu este însă un rezultat final, deoarece în general doar 60-70% din părul implantat supraviețuiește. Urmatoarele ședințe se vor succeda la aproximativ la 6 luni, până când rezultatul este cel scontat.


Recomandari

Aflati cum puteti beneficia de aceasta interventie. Programati-va pentru o consultatie.

bottom of page