top of page

Chirurgia Dupa Slabire

Pierderile excesive in greutate produc transformari la nivelul: abdomenului, coapse, fese, sani si bratele, chiar spatele in partea sa de sus, toate au nevoie de remodelare. Oricare dintre aceste probleme pot fi rezolvate cu succes.


Ce pacienti pot beneficia?

Remodelarea dupa slabire masiva consta intr-o combinatie de tehnici aplicabile si la alti pacienti. Oamenii care au slabit masiv prezinta exces de piele in multe parti ale corpului, de aceea, au nevoie de interventii multiple, de cele mai multe ori combinate. Posibilitatea de a face mai multe operatii in acelasi timp, depinde si de dorinta pacientului, dar si de experienta chirurgului, care trebuie sa ofere aceasta optiune in conditii de siguranta. 


Ce trebuie sa stim?

Cea mai mare problema care insoteste acest tip de operatii este cea a cicatricelor mari. Despre acest aspect, va vom explica in detaliu la consultatie, unde sunt plasate si cum vor arata aceste cicatrici. Intotdeauna, modificarea formelor corpului va fi majora si veti accepta acest dezavantaj in fata unor transformari profunde, care vor completa imaginea personala.


Indicatii preoperatorii

  • Trebuie sa spuneti medicului despre alte boli suferite, despre interventii anterioare, alergii la medicamente si modul in care ati slabit. Inainte de operatie medicul va recomanda analizele uzuale, consult cardiologic si Rx pulmonar.

  • Nu mancati si nu beti nimic minim cu 12 ore inaintea operatiei.

  • Este interzisa administrarea aspirinei si a medicamentelor ce o contin, precum ibuprofenul si vitamina E cu 2 saptamani inainte de operatie.

  • De regula, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale, de aceea atunci cand programati operatia trebuie sa tineti cont si de acest aspect.

  • Nu urmati o dieta stricta inainte de operatie deoarece poate intarzia vindecarea,

  • Trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale precum: hipotensiune sau hipertensiune arteriala, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente.

  • Daca fumati, planificati-va sa va lasati cu cel putin 1-2 saptamani inainte de operatie si nu va reapucati decat la minimum 2 saptamani dupa operatie.

  • Evitati sa va expuneti in exces la soare inainte de operatie.

  • In cazul in care veti raci sau veti face o infectie de orice fel, operatia trebuie obligatoriu amanata pana dupa vindecarea completa.


Interventia chirurgicala (operatia)

De obicei operatia de lifting dureaza intre 2-4 ore. Poate sa implice anestezie locala cu sedare sau anestezie generala, in functie de cat de complexa este operatia. Pacientul/pacienta poate pleca acasa in aceiasi zi dupa anestezie locala sau ramane internata 24 de ore in clinica pentru supraveghere medicala la cei cu anestezie generala. In cazul liftingului extins operatia este mai lunga ajungand pana la 4-6 ore.


Postoperator

Postoperator veti avea nevoie de aproximativ 7-10 zile de concediu deoarece este important sa mentineti pozitiile necesare a corpului pentru diminuarea edemului (umflaturilor) si sa limitati miscarile. Veti purta un corset elastic special timp de 6-8 saptamani.


Riscuri si complicatii

Decizia de a urma o interventie chirurgicala pentru badilifting, lifting extins sau lifting regional este una personala, si va trebui sa decideti daca beneficiile in cazul dumneavoastra sunt suficient de mari pentru a accepta riscurile care exista in orice operatie, nu doar in cazul celor de chirurgie estetica: riscuri legate de anestezie, sangerare, hematoame, seroame, dehiscenta plagii, infectii, cicatrici inestetice, etc.


Rezultate

Imbunatatirea aspectului apare imediat, dar rezultatul final va fi vizibil dupa cel putin 3-6 luni de la operatie. Desi operatia de lifting are efecte de durata, nici o procedura estetica nu poate opri procesul de imbatranire. De asemenea fluctuatia in greutate afecteaza rezultatul operatiei.


Concluzii

Rezultatele sunt bune in ceea ce priveste reconturarea corpului si sunt definitive dar acest lucru se realizeaza cu pretul unor cicatrici care pot fi inestetice si sunt plasate in zone in care pot fi vizibile.

bottom of page