top of page

Celulita

Celulita este considerată greşit de unii ca fiind o boală. Ea este o acumulare a grăsimii în straturile subcutanate, dând tegumentului aspectul neplăcut de coajă de portocală. Se pare că celulita este o caracteristică de rasă şi sex, femeile albe, mai ales cele din zona mediteraneana, dezvoltand acest defect de netezime cutanată, spre deosebire de femeile nordice sau africane.

Celulita apare din adolescenţă odată cu modificările hormonale specifice vârstei, urmate de creşterea rapidă a dimensiunilor corporale. Pereţii fibroşi inextensibili care separă lobulii de grăsime, tracţionează inegal suprafaţa pielii dându-i aspectul capitonat de saltea sau coajă de portocală, grăsimea protruzionand prin tegumentul prea flasc.


Mult timp s-a crezut că celulită este agravată de perturbări ale microcirculaţiei, încetinirea metabolismului, depuneri de toxine în piele, azi se ştie cu certitudine că celulita la femei face parte din anatomie, doar bărbaţii şi doar un procent mic de norocoase cu constituţie androgină nu o prezintă. Modificările hormonale de sarcină, îngrăşarea rapidă, precum şi dezvoltarea fătului  sunt cateva aspect care duc la comprimarea vaselor de sange  din bazin, care perturba circulaţia venoasă şi pot modifica aspectul pielei.

Recomandam: radiofrecvenţă tripolară, tratamentul cu ultrasunete, mesoterapie, lipoliză prin injecţii. 


Tratamentul celulitei

De-a lungul timpului s-au încercat diferite metode, de la sportul excesiv şi fitoterapia la talasoterapie şi diete alimentare restrictive, dar fără efectele dorite. Masajul manual, electrostimularea, cremele anticelulitice pot ajuta şi aduc o ameliorare, dar fără vindecare.

Tratamentul de radiofrecvenţă tripolară ce aduce un beneficiu celulitei prin contractura fibrelor de colagne, topirea sau lichefierea grăsimii date de căldură aparatului, reducând vizibil efectul de celulită. Se face o şedinţa la 7 zile, efectele fiind vizibile după primele 2 şedinţe de tratament.

Lipoliza prin injecţii este o tehnică din sfera mesoterapiei, prin care se injectează în stratul subcutanat un cocteil de substanţe care ajută la spargerea celulelor adipoase şi eliminarea conţinutului gras. Efectele sunt spectaculoase, astfel încât de la primele şedinţe se observă netezirea şi subţierea stratului celulitic, respectiv scăderea în centimetrii pe zonele tratate. În plus, efectele sunt de durată chiar şi în cazul luării în greutate, refacerea celulitei fiind mult întârziată.


Concluzii:

Remodelajul corporal nechirurgical înseamnă refacerea conturului corpului cu eliminarea depozitelor de grăsime nedorite şi tratarea celulitei de pe fese sau coapse. 

Rezultatele sunt vizibile de la primele procedee, când se observă diminuarea treptată a depozitelor nedorite de grăsime, după fiecare tratament se reduce vizibil aspectul de coajă de portocală al tegumentului, mai ales cel situat pe fese, coapse, braţe, se reduc centimetrii în circumferinţă.

Atenţie, tratamentele nu duc la slăbirea în greutate ci doar la remodelare.

bottom of page